• Putiikki: Yrjönkatu 22 - Bepop - Pori / Avoinna ARK 10-17 LA 10-14
  • Postitus 5.90€ - yli 150€ tilauksille ilmainen. 21.-23.6 juhannuskatko postituksissa <3
  • Klarna I 30 päivää korotonta maksuaikaa
  • 0505160876 / asiakaspalvelu@devalingerie.fi (ARK 10-17 LA 10-14)
  • Luotettava kotimainen verkkokauppa ja kivijalka
  • Putiikki: Yrjönkatu 22 - Bepop - Pori / Avoinna ARK 10-17 LA 10-14
  • Postitus 5.90€ - yli 150€ tilauksille ilmainen. 21.-23.6 juhannuskatko postituksissa <3
  • Klarna I 30 päivää korotonta maksuaikaa
  • 0505160876 / asiakaspalvelu@devalingerie.fi (ARK 10-17 LA 10-14)
  • Luotettava kotimainen verkkokauppa ja kivijalka

Porissa oli vuosia kaivattu naisille suunnattua alusvaatteiden erikoisliikettä sekä tapahtumaa. Ida Aaltonen päätti korjata tilanteen. Syntyi Deva Lingerie – naisten oma ”karkkikauppa”, johon kaikki ovat tervetulleita sekä vuosittain järjestettävä alusvaatemuotinäytös.

Deva Lingerien tarjonta on upea. Alusvaatteita löytyy jokaiselle kaikenkokoisille ja -ikäisille naisille – erimuotoisiin elämän hetkiin. Valikoimassa on perustuotteita, mutta putiikki on tunnettu laadukkaista, kauniista ja naisellisista alusasuista, jotka vahvistavat itsetuntoa. Idan mukaan itsetunnon vahvistuminen aktivoi myös parisuhdetta. Putiikkiin voi järjestää vaikkapa pariskunnan kahdenkeskisen hetken Idan opastuksella. Putiikissa järjestetäänkin jo naisten iltoja, jolloin pääsee omalla porukalla tutustumaan alusvaatteisiin.

Viisivuotisen yrittäjyyden aikana yhtään samanlaista päivää ei ole ollut. Vuodet ovat olleet monipuolista ja opettavaista aikaa. Onneksi Deva ehti olla muutaman vuoden olemassa ennen koronaa ja sotaa sekä niihin liittyviä haasteita – tuona aikana Deva sai kasvatettua vakituista asiakaskuntaa, joka oli uskollinen ja kävi putiikissa vaikeista ajoista huolimatta. Ida on viime vuosien aikana huomannut, että vaikeina aikoina haetaan lohtua muun muassa alusvaatteista ja panostetaan omaan hyvinvointiin.

Naisten alusvaatekulttuuri on Deva Lingerien olemassaolon aikana muuttunut. Alusvaatteet saavat nykyään olla näyttäviä – ne voivat olla soveliaalla tavalla osa päällyspukeutumista. Ihmiskehot muuttuvat ja sitä tukemaan on tarjolla laajempia kokovalikoimia. Myös alusvaatteiden markkinointikuvissa käytetään kaikenkokoisia malleja.

Sanotaan, että jotkut yrittäjät jämähtävät paikoilleen, mutta Idan pää on täynnä ideoita. Suomen ensimmäinen live stream -muotinäytös toteutui alkukeväällä 2020, verkkokauppa aukesi syksyllä 2022, mielen hyvinvointiin liittyville puhekeikoille tulee tilauksia ja seksuaaliterapeutin opinnot siintävät mielessä. Alusvaatteiden myötä Idalle on avautunut uusi mielenkiintoinen maailma. Asiakkaan kohdalla alusvaatteet voivat yhtä lailla avata uuden maailman, ja olla uuden paremman elämän alku.

Teksti ja kuvat: Janne Rauhala

Rintaliivien hankinta saattaa tuntua helpolta ja vaivattomalta asialta, mutta sitä se ei monelle naiselle ole. Useat naiset tekevät kiireisinä ja tuskastuneina virheellisiä hankintoja marketin hyllyltä, vaikka vaate tuntuu epäsopivalta. Marketeissa on usein vain murto-osa rintaliivimalleista. Useat ostajat eivät myöskään ole kaavoituksen asiantuntijoita eli heillä ei ole tarvittavaa tietämystä eri liivimalleista ja eri muotoisista kupeista, jotka soveltuisivat parhaalla tavalla juuri heidän vartaloilleen.

Useimmat naiset tietävät, että rintaliiviliikkeitä on olemassa, mutta niihin voi olla kynnys mennä. Deva Lingerien Ida Aaltonen kertoo, että kiireen ja vanhojen tottumusten lisäksi epävarmuus omasta kehosta on usein suuri syy siihen, että rintaliiviliikkeeseen ei tulla. Lisäksi naiset panostavat vaatteisiin, jotka näkyvät muille, mutta eivät panosta vaatteisiin, jotka ovat itseä lähinnä, ja joilla on merkittäviä terveysvaikutuksia omaan kehoon.

Idan mukaan väärällä liivimallilla voidaan aiheuttaa hiertymiä sekä rikkoa ihoa. Ida muistaa myös tapauksen, jossa rintalasta ja kylkiluut tulehtuivat, koska henkilö käytti väärää liivimallia aiheuttaen haitallista painetta kehoonsa. Kun käytetään liian isoa liivien ympärysmittaa, niin paino kohdistuu hartioihin ja tämä aiheuttaa päänsärkyä, migreeniä sekä verenkierto-ongelmia. Väärät liivit voivat aiheuttaa myös ryhtiongelmia sekä henkistä pahoinvointia, masennusta ja parisuhdeongelmiakin.

Rintaliivit ja alusvaatteet yleisesti lisäävät itsevarmuutta ja hyvää oloa. Kun nainen on ylpeä vartalostaan, niin hän on ylpeä itsestään, Ida tietää. Ida Aaltonen toivoo, että rintaliivien hankinnassa luotettaisiin ammattilaiseen. Ida kertoo hänellä olevan alan koulutus sekä vankka tietämys rintaliiveistä.

Mahdollista kehohäpeää tunteville Ida muistuttaa, että hänen ja asiakkaan välillä on vaitiolovelvollisuus – Deva Lingerieen on täten turvallinen tulla. Idan luona käy paljon asiakkaita erilaisten rintaoperaatioiden jälkeen. Heille on tarjolla muun muassa proteesiliivejä sekä -uima-asuja. Kun asiakas löytää oikean henkilön täyttämään tarpeensa ja tuntee olonsa turvalliseksi, niin luottamus syntyy ja se kantaa tulevaisuuteen.

Teksti ja kuvat: Janne Rauhala

Deva Blogi - kaikkea ihanaa alusvaatteista ja Devasta